Paylando AB utvecklar lösningar för kontantlösa betalningar vilket utmanar de traditionella betal- och managementsystemen för varuautomater och liknande. Spirius IoT-abonnemang visade sig passa perfekt i sammanhanget.

Paylando säljer lösningar för obemannade och kontantlösa betalningar. Som exempelvis för varuautomater, åkattraktioner, offentliga toaletter eller vägbommar.
– Vi har utvecklat en teknik som inte exponerar betalterminalen samt en komplett molntjänst för vendingoperatörer som hanterar alla typer automater. Kunden använder sin mobil och Swish som “betalterminal” och vår lösning transporterar betalningen till automaten, berättar Johnny Lindén som står bakom Paylando tillsammans med Sebastian Nilsson.

För att kommunikationen ska fungera smidigt samarbetar Paylando med Spirius.
– Vi behöver säkert internet på många platser med minimal administration. Från en vanlig mobiloperatör kunde vi få ett abonnemang på 5 gigabyte data, men vi kanske bara behöver 100 megabyte. Där var Spirius IoT-lösning rätt produkt för oss.

Paylando har även samarbete med Payter där användaren kan blippa med betalkort i automaten.
– Vi har konkurrenter på marknaden, men i och med att vi jobbar med Payter så har vi en bredare lösning. Vår kund är antingen tillverkarna av automater eller den som äger automaten i slutänden, det beror lite på, säger Johnny Lindén och avslöjar att Paylando även utvecklar en egen varuautomat.
– Det är en lösning där du aldrig behöver vidröra maskinen fysiskt. Inte ens när du beställer varan. Det kommer väl till pass under pandemin.

Jonas Rexeke, vd på Spirius, ser fram emot vidare samarbete med Paylando.
– Det är ett område som gjort för våra IoT-SIM-kort. Det handlar om mer än varuautomater eftersom Paylando även ser andra användningsområden. Till exempel för att kunna aktivera saker som exempelvis en dusch på en camping eller för att komma in på ett avhängt område. Den sortens behov kommer öka, avslutar Jonas Rexeke.

För mer information, kontakta Jonas Rexeke.

Läs mer om Paylando här.