Spirius gör det nu möjligt för sina kunder att skicka SMS till fastnätsnummer. Tjänsten omfattar i steg 1 att SMS blir upplästa med röstsyntes eller visas som ett vanligt SMS på vissa DECT-telefoner. I steg 2 kan man ta emot SMS som skickades till fastnätsnummer (även 010-nummer) om kunden har föranmält numret.

– Många företag har en mobilväxel med fastnätsnummer, vilket kan skapa irritation eftersom SMS inte kommer fram, säger Jonas Rexeke, VD för Spirius. Med vår tjänst krävs det bara att man föranmäler telefonnumren i en databas, så kan man därefter ta emot SMS som vanligt. Det fungerar även mobil till mobil.

Det är även möjligt att SMS:et skickas till ett virtuellt nummer, vilket är användbart om man har en egen applikation för att hantera SMS. Då behöver man aldrig röja sitt mobilnummer.

För mer information, kontakta Jonas Rexeke.