Allt mer prylar kommunicerar via nätet och Internet of Things är idag det som förut kallades M2M. Spirius har sedan länge arbetat med kommunikation mellan enheter och väljer nu att lyfta det till ett eget affärsområde.

– Spirius är främst en operatör för SMS, men satsar även på SIM-kort som gör kommunikation mellan enheter och nätet möjlig, säger Jonas Rexeke, VD på Spirius. Bland våra kunder idag finns bland annat operatörer av laddstolpar till energiavläsning av fastigheter, elbilar och kollektivtrafik.

– Vi erbjuder smarta IoT-funktioner som inte finns i vanliga SIM-kort, berättar Martin Kristell, CTO på Spirius. Tidigare har man fått köpa fast datavolym för varje abonnemang, men nu kan man dela datavolym på flera SIM-kort. Du kan även sätta larm/stänga av abonnemang. Du väljer själv vilka tjänster som ska vara aktiva (data/SMS/voice) eller roaming. Det finns även avancerade funktioner med VPN/NAT IP-adresser. Varje månad får du en rapport och kan justera datamängden för att spara pengar.

Som kund kan du välja internet APN, egen APN (egen whitelist/blacklist) eller Spirius APN (gemensam whitelist) som styr vilken internetaccess SIM-kortet får ha. Spirius är först i Sverige med att ha whitelist på Name server istället för på IP-adress. I dagsläget samarbetar Spirius med Telenor Connexion, Tele2 IoT, Telia IoT, Vodafone IoT, m fl.

För mer information, kontakta Jonas Rexeke.