Spirius tecknar avtal med IoT Sweden och blir en partner i arbetet med att implementera lösningar i det växande Sigfox-nätet.

Sigfox är en global plattform för kommunikationslösningar inom Internet of Things. Företaget, med ursprung från Frankrike, bygger ett världsomfattande radionät för datakommunikation till IoT enheter med fokus på kostnadseffektivitet och säkerhet. De bygger nätet på licensfria radiofrekvenser, vilket bidra till låg kostnad. Den unika Sigfox-lösningen har lång räckvidd och konsumerar ytterst lite energi. Sigfox nätverk täcker för närvarande över 60 länder, bland annat Sverige där Sigfox operatören heter IoT Sweden. Till sin hjälp har de ett antal partners runt om i hela världen, bland annat Spirius.

– Det är ett väldigt viktigt avtal för oss, säger Jonas Rexeke, vd på Spirius. Sigfox har en stor betydelse för att IoT kommer att bli verklighet. Att få förtroendet att samarbeta kring utbyggnad av Sigfox tjänster känns väldigt bra. Det kommer skapa helt nya möjligheter för Internet of things i Sverige.

– Med vårt starka partnerskap ser vi fram emot att kunna erbjuda smarta IoT-lösningar baserat på Sigfoxs teknologi, där slutkundens nytta alltid har ett högt fokus, tillägger Mats Landstedt, VD på IoT Sweden.

För mer information, kontakta Jonas Rexeke.