Cetetherm tillverkar fjärrvärmecentraler för alla typer av fastigheter. Med hjälp av IoT blir lösningarna mer kostnadseffektiva och miljövänliga. Kommunikationen levereras av Spirius.

Många fjärrvärmecentraler är slutna system som sköter uppvärmning av en enskild fastighet via en liten dator. Det fungerar bra, men kan med IoT och AI bli mycket bättre.
– En fjärrvärmecentral är en fysisk enhet med pumpar, värmeväxlare och hydraulik, men genom att digitalisera den så öppnas fler möjligheter, berättar Patrick Isacson, konsulterande produktchef för Cetetherm och fortsätter:
– Genom vår lösning Cetetherm Optimizer blir centralen uppkopplad och vi kan se all data och styra flödena på ett smartare sätt, vilket möjliggör en minskning av energiförbrukningen i fastigheten med runt 10 procent. En lösning som både sparar pengar och minskar klimatpåverkan.

För att få fjärrvärmecentralen att kommunicera med omvärlden valdes Spirius IoT-abonnemang.
– En mobil uppkopplingen är mer attraktiv än ett fast nät för då äger vi accesspunkten utan att behöva vara i någon annans infrastruktur. Spirius IoT-abonnemang är flexibelt, skalbart och byggt utifrån ett IoT-fokus. Dessutom har de koll på roaming i Europa där vi har en stor marknad och de är också ett strategiskt bollplank för oss. Hos de stora telekombolagen hade vi bara varit ett obetydligt konto. Spirius vet vad de gör och vad vi behöver, avslutar Patrick Isacson.

Tjänsten lanseras i full skala i januari 2021.
Spirius i sin tur är glada och stolta över att få Cetetherm som kunder.
– Cetetherm är en ledande leverantör inom fjärrvärmesystem som tydligt visar möjligheterna med IoT. Vi ser det som ännu ett bevis på att vår satsning på IoT är helt rätt, säger Jonas Rexeke, vd på Spirius.

För mer information, kontakta Jonas Rexeke.