GreenCharge Infra är ett företag som via ett öppet roaming-nätverk kopplar samman laddinfrastruktur och betaltjänster för elfordon. Spirius levererar kommunikationen i systemet.
Via GreenCharge Infra får användaren tillgång till olika leverantörers laddpunkter över hela Europa. Fördelen är att slippa ha en uppsjö av olika abonnemang eller laddkort. Så länge operatören är ansluten till GreenCharge Infra kan slutanvändaren ha samma laddkort oavsett laddbox. I dagsläget är cirka hälften av Sveriges alla laddpunkter anslutna.
– Våra slutkunder är tjänsteleverantörer och operatörer. Det kan vara ett företag som har laddpunkter i hela landet, men även privata laddstolpar hos en bostadsrättsförening till exempel. Vårt system debiterar den som parkerar, skickar rapport till tjänsteleverantören och även slutanvändaren så man kan se sin förbrukning, säger Per-Henrik Fridolfsson, vd.

Spirius levererar IoT-lösningarna som får laddstolparna att kommunicera med systemet.
– Spirius har levererat vårt APN-nätverk, som fungerar väldigt bra. Deras lösning sköter även SMS-aviseringar mot slutanvändaren med påminnelser och annat, säger Per-Henrik Fridolfsson.
– GreenCharge Infra är en riktigt smart lösning som påskyndar omställningen till mer hållbara biltransporter. Vi på Spirius är stolta över att få leverera våra delar i projektet, säger Jonas Rexeke, vd för Spirius.

För mer information, kontakta Jonas Rexeke.