Spirius förstärker sitt team med Robin Törnström Henriksson som blir företagets Senior Software Developer.

Robin kommer ursprungligen från Karlskrona och har en examen i datorvetenskap. Han har tidigare jobbat på Ericsson, Telenor och som konsult via Sigma, samt varit utvecklingschef på den digitala biljettjänsten Nortic.
På Spirius gör jag många olika saker. Jag utvecklar kundportalen och jobbar med SMS-tjänster, gör underhåll av befintliga system och sköter en del support mot kunder, berättar Robin som också uppskattar den teknik som Spirius använder.
– Det finns mer eller mindre roliga programmeringsspråk och utvecklingsmiljöer och jag tycker Spirius använder bra grejer.
Han ser en framtid för Spirius eftersom IoT växer så snabbt, men han tycker också om företagets Messaging-tjänster.
– Det är fascinerande med SMS för det är en gammal teknik som varit uträknad många gånger, men som ingen riktigt kunnat ersätta. Det är fortfarande aktuellt och pålitligt. Om du får ett SMS i telefonen så läser du det i mycket större utsträckning än dina mail som ju ofta bara är skräppost. SMS kommer oftast från en person eller så är det en avisering om tandläkartid eller liknande, säger Robin.

Jonas Rexeke, vd på Spirius, är nöjd med rekryteringen:
– Trycket på mjukvaruutveckling har exploderat för oss. Robin kompletterar vår front-end och UI mycket bra och är även bra på back-end. Han är uppdaterad kring nya tekniker och har bra koll på trenderna i vår värld vilket är en fördel. Med hans kunskaper kommer vi att kunna öka takten och skapa en ännu bättre plattform och kundportal.

För mer information, kontakta Jonas Rexeke.