Mirakelbolaget AB levererar IT-system åt olika nätägare, främst inom elnätsbranschen. En viktig del är aviseringar mot slutkunder vid eventuella driftstörningar. När det sker via SMS är det Spirius tjänst som används.

Mirakelbolaget arbetar med IT-system för olika former av nätägare inom fjärrvärme, el, gatubelysning, fiber med mera.
– Vi levererar ett dokumentationssystem med allt vad det innebär. Det blir som ett anläggningsregister med kundens alla rutiner. En viktig del är att kunna meddela slutkunden vid driftstörningar, antingen planerade eller akuta, berättar Anders Falk på Mirakelbolaget.
I systemet kan kunden se vilka slutkunder som är drabbade och enkelt få fram underlag för att skicka ut meddelanden via mail, till en hemsida, Facebook eller SMS.
– SMS är något våra kunder efterfrågar och där kommer Spirius in i bilden. Folk har inte samma koll på sina mail som på sina SMS. Vi behövde någon som kunde leverera den tjänsten och valet föll på Spirius för de hade ett api som vi inte sett någon annanstans. Dessutom är de stabila och alltid snabba att återkoppla. Vi har valt den bästa leverantören för elbolag i Sverige, säger Anders Falk och tillägger att Mirakelbolaget även använder SMS i sin portal för föranmälan.
– Den används av elektriker när det ska göras något arbete hos en kund. Då skickar man in en föranmälan till nätägaren via vår portal, vilket tidigare var en pappersansökan. Dialogen med ansökan, medgivande och kvittens vid utfört arbetet är kopplat SMS-aviseringar. Till exempel för att elektrikerna ska veta att allt är godkänt från nätägaren.

– Alla vet hur frustrerande det är vid exempelvis strömavbrott. Så fort det har gått ut ett meddelande blir vi som kunder lugnare, även om felet inte är avhjälpt omedelbart. Där är SMS-kommunikation fortsatt oslagbart för vi når de allra flesta slutkunderna direkt. Vi är mycket glada över att Mirakelbolaget använder och även rekommenderar vår tjänst till sina kunder, säger Jonas Rexeke, vd på Spirius.

För mer information, kontakta Jonas Rexeke.

Läs mer om Mirakelbolaget här.