Spirius lanserar nu tjänsten Spirius Field Service i samarbete med Hemfixarna Nordic AB. En hjälp för Spirius IoT-kunder när något behöver fixas fysiskt i en installation – var som helst i Sverige. Möjligheter och vinster med IoT är kända sedan länge, men det kan tillkomma en del problem. Exempelvis när en kund har installationer runt om i landet och behöver serva eller uppdatera hårdvara. Då inser man hur stort Sverige är, vilken tid det skulle ta att göra jobbet själv och att 95 procent av kostnaden blir resor.
Därför lanserar nu Spirius en lösning – Spirius Field Service genom ett samarbete med Hemfixarna.

– Det är tidsödande och kostnadskrävande att själv åka ut eller anlita en servicetekniker som ska lösa något relativt enkelt som att trycka på några knappar eller dra ut en sladd, säger Jonas Rexeke, vd på Spirius och fortsätter:

– Vi skulle själva göra en sådan åtgärd och kom på att vi kunde anlita Hemfixarna som redan är en av våra SMS-kunder. Det var jättesmidigt, så vi kom på idén att paketera den sortens hjälp för Spirius IoT-kunder.
Hemfixarna är ett rikstäckande nätverk som har totalt 1500 fixare anställda inom kategorierna möbelmontering, hantverkshjälp och tekniker. För ett fast pris, inklusive resa, kan du boka någon av deras tjänster.
Erik Löfberg, vice vd på Hemfixarna, förklarar:

– Vi har omkring 800 tekniker med en säkerställd kompetensnivå. När vår kundtjänst får en beställning ser vi till att en tekniker ringer kunden för att boka en tid. Efteråt får kunden lämna omdöme på jobbet i tjänsten Trustpilot. Snittbetyget i Trustpilot ligger på höga 4,7 av 5 efter cirka 100 000 utförda arbeten.

För mer information, kontakta Jonas Rexeke.