SRT är Sveriges ledande företag inom säkerhetsteknik som personlarm och inomhuspositionering. Idag samarbetar man med många aktörer inom vård, omsorg och säkerhetsbranschen – samt Spirius som levererar IoT-kommunikationen.

SRT (Scandinavian Radio Technology AB) utvecklar och tillverkar produkter med fokus på personlarm, egendomslarm och mobil övervakningsutrustning.
– Personlarmen är bärbara. Om något händer trycker du på en knapp och så skickas larm med information om din position och identitet till en larmcentral. Samtidigt kopplas ett röstsamtal upp och operatören kan höra vad som händer dig i realtid, berättar Christoffer Eriksson, försäljningsansvarig på SRT. Han förklarar vidare att de branscher som SRT riktar sig mot främst verkar inom omsorg eller säkerhet.
– Ofta handlar det om ensamarbete där man kan vara extra utsatt, men vi jobbar även mot industrier. Där kan personal röra sig över stora ytor inomhus där GPS inte fungerar och då levererar vi andra positioneringsteknologier.
Kommunikationen från hårdvaran går via Spirius IoT-abonnemang.
– Alla enheter får nya SIM-kort och därmed också nya telefonnummer. Spirius har hjälpt våra återförsäljares kunder direkt med SIM-korten och ser till att allt fungerar så vi slipper agera mellanhand. Det har gått mycket bra, säger Christoffer Eriksson.

För mer information, kontakta Jonas Rexeke.