Omvandla SMS till röstsamtal

Spirius har tagit fram tjänsten SPIRIspeech som omvandlar text till röstsamtal och fungerar lika bra till mobil till fastnät. I dagsläget finns röstsyntes för 15 olika språk. Tjänsten fungerar i hela världen och är speciellt bra i länder som det är svårt att skicka SMS till. Vill du inte använda den inbyggda talsyntesen, så går det även bra att spela upp en egen ljudfil.

– Användningsområdena är många, säger Jonas Rexeke, VD för Spirius. Låt säga att du kopplar ditt hemlarm till mobiltelefonen. När larmet går, så istället för att skicka ett SMS, blir du uppringd och en röst berättar vad som har hänt. När det ringer är det större chans att mobilen får din uppmärksamhet än när du får ett SMS. Ett annat exempel är att du kan skicka en kod eller inloggningsuppgifter utan att de sparas i mottagarens mobil. Vissa länder har censurmyndigheter som kontrollerar alla SMS innan de skickas ut, vilket resulterar i en fördröjning på kanske 30 minuter. Denna fördröjning undviks helt med röstsamtal som dessutom fungerar till fastnätstelefoner. Man kan säga att desto viktigare information, desto bättre med röstsamtal.

SPIRIspeech är hostad på två oberoende serversystem i olika länder vilket gör den extra driftsäker. Tjänsten kan även anpassas för växeltjänster med upplästa menyval. För att använda tjänsten använder du HTTP/S GET API – enklare kan det inte bli!

För mer information, kontakta Jonas Rexeke.