SMSC (Short Message Service Center) används i mobila nät för att hantera SMS-trafik. Förutom de stora mobiloperatörerna är det ytterst få aktörer som har egen SMSC, men Spirius är en av dem. Nu är våra SMSC dessutom helt molnbaserade, säger Jonas Rexeke, VD på Spirius.

– När vi startade Spirius 2009 körde vi all SMS-trafik via en fysisk SMSC, stor som ett kylskåp, men med tiden har den blivit mindre och var senast en bladserver, men nu har vi pensionerat även den lösningen, berättar Jonas Rexeke. Istället har vi två virtuella SMSC som körs på Openstack, en i Stockholm och en i Karlskrona som är lastbalanserade och vid problem är det en av dem som tar över all trafik. Det känns bra att ha den säkerheten och att slippa bekymra sig över att hårdvaran ska krångla. Även de fysiska VPN routrarna är ersatta och körs virtuellt. Allt för att våra kunder ska kunna lita på våra tjänster i alla lägen.


För mer information, kontakta Jonas Rexeke.