Cybercom är en stor IT-aktör med många affärsområden varav ett är Center of Excellence for Industrial IoT.

– Vi har utvecklat en plattform för IoT-tjänster och en särskild produkt för Machine monitoring. I den använder vi Spirius som leverantör av SIM-kort, berättar Niklas Tinglöf på Cybercom. Vi sökte oss först till de stora operatörerna, men vi fick dåligt gehör från dem då de prioriterar större avtal. En kund rekommenderade Spirius, så vi kontaktade dem och tyckte det kändes bra. Vi får tillgång till flera mobilnät och det är smidigt att hantera mindre serier av SIM-kort och även kunna utöka volymerna framöver. Vi får service när vi behöver den och ser detta som ett långsiktigt samarbete över tiden.

Niklas och kollegorna har precis kört ett pilotprojekt i en miljö som bland annat mäter strömförbrukning, läge och avstånd mellan komponenter, temperatur och vibration.

– Produkten är egentligen inte begränsade till industriella tillämpningar, men vi ser ett stort behov där, avslutar Niklas Tinglöf.

– Vi utökar hela tiden vårt erbjudande inom IoT, säger Jonas Rexeke, vd på Spirius. Att en stor aktör som Cybercom valde oss är vi stolta och glada över. Det är ett kvitto på att våra lösningar är både pålitliga och prisvärda.

För mer information, kontakta Jonas Rexeke.