Infracom har gått från nischbolag till helhetsleverantör av IT, telefoni och internet. Sedan starten runt år 2000 har de vuxit stadigt och tänker fortsätta. Spirius har varit med länge som SMS-leverantör.

Infracom ser till att IT, telefoni och internet fungerar på kontoren ute hos sina kunder som är medelstora eller stora företag i alla branscher. Från att tidigare varit mer av en nischad leverantör satsar man idag på helhetslösningar nära kunderna.
– IT och telefoni är hygienfaktorer och alla är beroende av att det fungerar i arbetsvardagen. Därför satsar vi mer på att vara en helpdesk med support ända ut till skrivborden. Vi är inte konsulten som kommer in någon gång i veckan och fixar problem utan försöker lösa det mesta fjärrstyrt, säger Bo Kjellberg, vd för Infracom.

Bolaget startade under IT-yran runt millennieskiftet och har gått från klarhet till klarhet.
– Vi gjorde alla fel i början och lärde oss av erfarenheterna. 2018 börsintroducerades Infracom och där vi fortfarande är kvar. Idag jobbar vi mot att växa cirka 20 procent om året. Det har gjort att vi numera fokuserar på stora företag och upphandlingar, helt enkelt eftersom vi också vuxit, säger Bo Kjellberg.

En underleverantör som varit med länge är Spirius. Faktum är att Infracom var Spirius första kund precis i starten.
– Vi har SMS som en tilläggsfunktion i våra system. Som återställande av lösenord via sms eller bokningsbekräftelser, säger Bo Kjellberg och avslöjar att bolagets första SMS-gateway byggdes av en mängd sammankopplade mobiltelefoner.
– Det fungerade ju inte i längden. Jag fick Spirius rekommenderade av vänner i branschen och det blev enorm skillnad med deras lösning, inte minst prismässigt. Det fanns en del barnsjukdomar i början, men så länge man kommunicerar och är transparenta så är det inga problem. Det snarare stärker relationen. Idag rullar allt utan handpåläggning och känns väldigt stabilt, säger Bo Kjellberg som avrundar med att tillväxtresan bara börjat för Infracom.
– Det händer något nytt varje dag!

För mer information, kontakta Jonas Rexeke.