János Tóth-Égetö är ny CTO på Spirius och är till vardags bosatt i Madrid. Det mesta sker på distans och han besöker gärna huvudkontoret i Karlskrona – eftersom han själv har bott där i många år.

János Tóth-Égetö flyttade från Tingsryd till Karlskrona 1996 för att studera telekom på Blekinge Tekniska Högskola. Därefter arbetade han för Ericsson och andra telekombolag, vilket ledde till ett utlandsuppdrag i Colombia. Därefter gick familjens flyttlass till Madrid i Spanien.
– Där har vi bott nu i fyra år och jag har arbetat främst med app-utveckling och Cloud-arkitektur, säger János som tillägger att det var dags att göra något nytt:
– Jag har känt Jonas Rexeke på Spirius länge. Vi hade barn i samma skola i Karlskrona och tycker att det ska bli kul och spännande att ge mig in i telekomvärlden igen plus att jag får möjlighet att besöka Sverige då och då. Det blir den bästa av två världar, säger János.
Som CTO på Spirius ser han fram emot att både utveckla sig själv och produkterna.
– Det finns hur mycket som helst att göra. Både inom messaging, men kanske framförallt IoT. Min roll blir att bredda och fördjupa våra produkter och tjänster, men förhoppningsvis även hitta nya områden som vi kan arbeta inom. Det ser jag verkligen fram emot, avslutar János.

Jonas Rexeke, vd på Spirius, välkomnar János ombord.
– Jag ser mycket fram emot att få jobba med János och ta del av hans långa erfarenhet inom Telecom och DevOps. Det kommer att stärka Spirius framöver, säger Jonas Rexeke.

För mer information, kontakta János Tóth-Égetö.