BeamBop arbetar med användarvänlig kundkommunikation. En stor del handlar om direkt feedback från fysiska miljöer. Hur ett jobb har utförts, om man är nöjd eller vill förändra något till nästa gång.
– Vi har inledningsvis fokuserat på städbolag, vilket oftast är mindre företag som saknar den här typen av verktyg. När en städare har utfört sitt uppdrag och rapporterar in det i städfirmans affärssystem, så känner vårt system av det och skickar ut ett mail eller ett sms till deras slutkund, berättar Håkan Askengren, vd på BeamBop och fortsätter:
– Den sortens feedback har ofta ett högre emotionellt värde till skillnad på feedback vid exempelvis en saknad paketleverans. Det blir mer personligt om någon har varit i ditt hem och utfört ett arbete. Städfirman får värdefull input med en gång. Både om sånt som kanske gått fel, men också beröm vilket är vanligt. Det gör att städfirman i sin tur kan lyfta sin medarbetare och i förlängningen kanske använda omdömena i sin marknadsföring om slutkunden godkänt det.
SMS-tjänsten levereras av Spirius, vilket grundar sig i en rekommendation.
– Vi hade en större, internationell leverantör tidigare. Det fungerade, men sedan fick jag ett tips om Spirius från en vän. Jag kände snabbt att Spirius hade extremt hög kompetens i alla detaljer och kvalitén på deras leveranser har varit superb. Det vi ska testa nu är deras SMS-central som de driver i egenskap av att vara en egen svensk mobiloperatör.
Även om BeamBop för närvarande nischat sig mot städbranschen så finns egentligen inga begränsningar för tjänsten.
– Alla branscher som har nytta av snabb feedback med ett högre emotionellt värde kan ha nytta av BeamBop, avslutar Håkan Askengren.

För mer information, kontakta Jonas Rexeke.